Kedves Csoporttársaim!
Eltelt az első hét. Remélem elhatározásotok egyre erősebb lett és derűsen nézhetünk a következő hetek elé .
Mai tipp:
A reggelik változatosabbá tételéhez javaslok Nektek egy jó kis alapanyagot. Ez a zabpehely. Elérhető áron lehet beszerezni és a belőle készíthető zabkása százféle formában elkészíthető.
Ne feledjétek: a nap első étkezésének fel kell töltenie energiával és tartalmaznia kell vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat is.
Miért érdemes zabkását enni?
-
Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják
-
Az oldható rosttartalom miatt csökkenti a vérnyomást
-
Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és antioxidánsokat is
-
Rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát
-
Csökkenti a koleszterinszintet, érvédő hatású, és egyenletesebb vércukor-emelkedést biztosít
-
Hamar eltelít, sokáig teltségérzetet biztosít, feltölt energiával és béltisztítónak is kiváló
Zabpelyhet már szinte az összes szupermarketben, nagyobb élelmiszerboltban, bioboltban meg lehet vásárolni. Én a „KÖLLN” zabpelyhet szeretem. Egy fél kilós csomag 600 forint a Tesco-ban.
A zabkása elkészítése:
Egy csésze zabpelyhet kétszeres vízben vagy tejben (tehén, rizs. kókusz) 5-10 percig főzzünk, majd állni hagyjuk (kicsit furcsán néz ki, de ízesítés után, mintha kicserélték volna ).
(ízlés szerint) Ízesíthető: mézzel, őrölt fahéjjal, kókuszreszelékkel. Dúsíthatjuk mazsolával, mandulával, dióval, mogyoróval, különféle idénygyümölcsökkel (alma, banán, kivi, áfonya, eper, stb.)
(A fotón lévő zabkásában van egy kis méz, őrölt fahéj, reszelt alma)
Próbáljátok ki bátran, aztán írjátok meg a benyomásaitokat .
Üdv: Marika