Életmód program Nagymacson

ÚJULJUNK MEG KÖZÖSEN!

ÚJULJUNK MEG KÖZÖSEN!

2. hét

2015. március 09. - ÚJULJUNK MEG KÖZÖSEN!

Kedves Csoporttársaim!

Eltelt az első hét. Remélem elhatározásotok egyre erősebb lett és derűsen nézhetünk a következő hetek elé .

 

Mai tipp:

A reggelik változatosabbá tételéhez javaslok Nektek egy jó kis alapanyagot. Ez a zabpehely. Elérhető áron lehet beszerezni és a belőle készíthető zabkása százféle formában elkészíthető.

Ne feledjétek: a nap első étkezésének fel kell töltenie energiával és tartalmaznia kell vitaminokat, rostokat és ásványi anyagokat is.

Miért érdemes zabkását enni?

  • Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják

  • Az oldható rosttartalom miatt csökkenti a vérnyomást

  • Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és antioxidánsokat is

  • Rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát

  • Csökkenti a koleszterinszintet, érvédő hatású, és egyenletesebb vércukor-emelkedést biztosít

  • Hamar eltelít, sokáig teltségérzetet biztosít, feltölt energiával és béltisztítónak is kiváló

Zabpelyhet már szinte az összes szupermarketben, nagyobb élelmiszerboltban, bioboltban meg lehet vásárolni. Én a „KÖLLN” zabpelyhet szeretem. Egy fél kilós csomag 600 forint a Tesco-ban.

zabpehely.jpg

 

A zabkása elkészítése:

 

Egy csésze zabpelyhet kétszeres vízben vagy tejben (tehén, rizs. kókusz) 5-10 percig főzzünk, majd állni hagyjuk (kicsit furcsán néz ki, de ízesítés után, mintha kicserélték volna ).

 

(ízlés szerint) Ízesíthető: mézzel, őrölt fahéjjal, kókuszreszelékkel. Dúsíthatjuk mazsolával, mandulával, dióval, mogyoróval, különféle idénygyümölcsökkel (alma, banán, kivi, áfonya, eper, stb.)

 

(A fotón lévő zabkásában van egy kis méz, őrölt fahéj, reszelt alma)

 

kasa.jpg

 

Próbáljátok ki bátran, aztán írjátok meg a benyomásaitokat .

 

Debrecen, 2015. március 8.

Üdv: Marika

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujuljunkmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr197253131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luca Burai 2015.03.09. 09:45:30

Én az Intersparban szoktam venni a zabpelyhet kb. 200 Ft-ért. Általában hideg tejbe áztatva eszem, ez a fajta hamar megpuhul. Ízesíteni nem szükséges, esetleg néhány szem aszalt szilvával gazdagítom. Máskor natúr joghurtba keverek néhány evőkanál zabpelyhet, ezt a verziót mézzel és fahéjjal ízesítem. A joghurtot kissé hosszabb ideig kell állni hagyni, hogy megpuhuljon benne a zabpehely.
Mindkét fajtába szoktam még egy teáskanál búzakorpát keverni, így még nagyobb lesz a reggelim rosttartalma.
süti beállítások módosítása